Laskiaisen kookoskierrepulla

Laskiaisen kookoskierrepullat dipataan kermavaahtoon

Halusin kokeilla laskiaisen teemalla jotain erilaista tavallisen laskiaispullan tilalle. Tykkään tuoreesta pullasta ja laskiaispulla maistuu sekä hillolla että mantelimassalla, mutta nyt tähän pullaversioon tuli vain vähän hilloa eikä lainkaan mantelimassaa, mutta runsaasti vaniljaa ja kookosta. Tein kierrepullat pieniin kertakäyttöisiin pahvikuppeihin, mutta yhtä hyvin voit tehdä pulla pieniin kahvikuppeihin, muffinsivuokiin tai -peltiin tai ihan vain sellaisenaan uunipellille. Kuppiin tehdyt kierrepullat syödään sormin kupista pullanpalloja repien ja ne dipataan täytevaahtoon.




Laskiaisen kookoskierrepulla
12 pientä pullaa

1 1/2 dl maitoa (tai kauramaitoa tms.)
20 g hiivaa
100 g voita
3/4 dl sokeria
5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
50 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Täytevaahto:
1 dl kermaa vaahdotettuna
50 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl vadelma- tai mansikkahilloa

Sulata voi ja anna jäähtyä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää sulatettu voi ja sokeri. Alusta mukaan jauhot vähän kerrallaan. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puoli tuntia. 

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sen päälle voi. Sekoita sokerit, kookoshiutaleet ja maissitärkkelys keskenään ja levitä seos levylle. Jätä yläreunasta noin pari senttiä ilman täytettä. Rullaa levy tiukaksi kääröksi pitkältä sivulta ja leikkaa kääröstä 3-4 cm:n pituisia pullapaloja. Laita pullapalat kuppien tai vuokien pohjalle ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi
Levitä taikinalevyn päälle voita ja sokeri-kookoshiutaleseos


Voit paistaa pullat pienissä kupeissa tai vuoissa

Paista pullat 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Vatkaa kermaa vaahdoksi ja lisää seokseen tuorejuusto, sokerit ja hillo. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa jäähtyneiden pullien kanssa.

Anna pullien jäähtyä liinan alla



Kommentit

Blogin luetuimmat jutut